Houtskool gegaarde Langoustines
Loopt het water je al in de mond als je denk aan: Op smeulende houtskool gegaarde Langoustines, met een authentieke rokerige smaak. Deze sappige schaaldieren worden geserveerd met knapperige groene asperges, vergezeld van een heerlijke wasabi-mayonaise en gegarneerd met gomasio voor een verrukkelijke combinatie van smaken en texturen 🦐
Voorbereiding – 15 minuten
Bereiding – 20 minuten
Opeten – 15 minuten
Check onze Instagram 📸 om te zien hoe wij deze sappige houtskool gegaarde Langoustines hebben klaargemaakt!
Ingrediënten
- 4-6 Langoustines per persoon (bijvoorbeeld van de Sligro of je lokale visboer)
- 4-6 Groene asperges per persoon
- Wasabi Mayonaise
- 1/2 el Gomasio kruiden
- Grof zout
Benodigdheden
- 2 Skillets (bijvoorbeeld van Smokin’ Flavours of Valhal Outdoor)
- Hittebestendige handschoenen
- Gietijzeren grillrooster of deksel
- Tang
- Houtskool
- Mes
- Handschoenen (voor tijdens de bereiding)
Voorbereiding
Maak je kamado of barbecue gereed voor directe bereiding door hem aan te steken en op te warmen tot 180 graden Celsius. Zodra de kolen goed gloeien, kun je het gietijzer alvast plaatsen om voor te laten verwarmen.
Laten we beginnen met het voorbereiden van de langoustines door het darmkanaal te verwijderen. Neem een scherp koksmes en leg een langoustine met de rug naar boven op een snijplank. Plaats het mes aan de bovenkant van de staart en maak een kleine insnijding over de lengte van de rug. Je zou nu het donkergekleurde darmkanaal moeten zien. Verwijder deze voorzichtig. Herhaal dit proces voor alle langoustines.
De groene asperges kun je vooraf schoonmaken en vervolgens lichtjes insmeren met olie.
Bereiding
Maak je skillets gereed voor gebruik. Gebruik een tang of hittebestendige handschoenen om enkele gloeiende kolen uit je kamado te halen en leg ze in een skillet, zorg ervoor dat de skillet volledig bedekt is met kolen. Plaats vervolgens de langoustines één voor één op de hete kolen en bedek ze met een tweede skillet om ze af te sluiten. De langoustines kunnen nu mooi garen!
Plaats ook de groene asperges op de kamado. Deze moeten ongeveer 4 minuten per kant gegrild worden. Houd ondertussen een oogje in het zeil op de langoustines. Zodra ze er net glazig uitzien, zijn ze klaar. Dan is het tijd om het bord op te maken.
Presenteer de langoustines elegant op het bord en leg er enkele groene asperges naast. Druppel vervolgens wat wasabi-mayonaise over de langoustines (en eventueel over de asperges). Strooi grof zout over de asperges en maak het gerecht af door royaal gomasio over zowel de langoustines als de asperges te strooien!
Smakelijk 🔥