Philly Cheese Steak
Wanneer bereid op de barbecue krijgt dit broodje een unieke, rokerige smaak die perfect samengaat met een sappige gegrilde ribeye. De intense hitte van de barbecue zorgt voor een knapperige buitenkant en behoudt de malsheid van het vlees, terwijl de gesmolten kaas en gegrilde groenten de smaakervaring compleet maken. Afgetopt met een heerlijke pittige saus. Het resultaat is een onweerstaanbare combinatie van texturen en smaken die de traditionele Philly cheese steak naar een hoger niveau tilt.
Voorbereiding – 15 minuten
Bereiding – 15 minuten
Opeten – 3 minuten
Check onze Instagram 📸 om te zien hoe wij deze heerlijke Philly Cheese Steak hebben klaargemaakt!
Ingrediënten
- 200 – 250 gram Ribeye (bijvoorbeeld van Butchery)
- Rub (Valhal Outdoor Viking Rub – De Fik Erin)
- Ciabatta broodje
- 1/2 Rode ui
- 1 Rood pepertje
- 1 Bosuitje
- Paar blaadjes Little Gem sla
- 2 plakken Cheddar kaas of zelf verse cheddar raspen
- Pittige saus (bijvoorbeeld Harissa Remolade van Saus.Guru)
- Olijfolie
Voorbereiding
Maak je kamado of barbecue klaar voor een 50/50 opstelling: plaats een halve gietijzeren plancha (of een skillet) aan de ene kant (indirect) en een halve gietijzeren rooster aan de andere kant (direct). Steek je kamado aan en verwarm tot 200 graden.We gaan de ribeye direct grillen, maar ook de plancha willen we goed warm hebben voor het grillen van de groenten.
Dep de ribeye droog met keukenpapier, smeer beide zijden in met olijfolie zodat de rub goed blijft zitten. Breng vervolgens de rub aan op de ribeye en leg het vlees opzij terwijl je de groenten snijdt.
Snijd de rode peper in dunne ringen, als je van pittig houdt, laat dan de zaadjes zitten. Anders verwijder ze. Snijd de bosui in ringen en de rode ui in halve ringen.
Terwijl je de groenten snijd, bak je het ciabatta broodje af in de oven of leg je het 8 minuten op de kamado (volgens de aanwijzingen op de verpakking).
Bereiding
Leg je ribeye op het gietijzeren halve maan rooster van de kamado. Doe vervolgens een beetje olijfolie op je plancha, deze zou inmiddels ook al flink warm moeten zijn. Voeg de rode peper, rode ui en bosui nu toe op je plancha.
De ribeye kan je na ongeveer 4 minuten omdraaien en deze mag je even daarna ook gaan temperaturen. We willen dat de ribeye een kerntemperatuur heeft van 46 graden. De groenten mag je ondertussen ook door elkaar husselen met je burger flipper.
Zodra je ribeye een kerntemperatuur heeft van 46 graden haal je hem van de kamado en laat je deze nog even rusten. Leg nu een paar plakken cheddar kaas op je gegrilde groenten en sluit je kamado weer.
Snijd vervolgens je ciabatta broodje open en leg hier wat little gem sla op. Pak nu je beste vleesmes erbij en snijd de ribeye in mooie dunne plakken. Deze kan je daarna met je burger flipper op je broodje laten glijden. Haal nu je gegrilde groenten met de gesmolten cheddar van je plancha en schuif deze over je ribeye heen.
Inhaleer al even de geweldige smaken die bij elkaar komen en spuit nu nog wat lekkere pittige saus over de cheddar.
En dan is het moment daar. Bijt in de verrukkelijke smaakexplosie van een sappige, op de kamado bereide Philly Cheese Steak – een hemelse ontmoeting van mals vlees, terwijl de gesmolten kaas en gegrilde groenten de smaakervaring compleet maken! Smakelijk 🔥