🚐   Voor 16:30u besteld, dezelfde werkdag verzonden   📦   Gratis verzending vanaf €75,-   🔥   Deskundig advies

Pulled Chicken

Een klassieker in BBQ-land, en terecht. Deze pulled chicken is sappig, vol smaak en waanzinnig veelzijdig. Je serveert ‘m op een broodje, in een taco, op een BBQ-donut (👀), of gewoon zo – recht uit de pan. En het mooie? Je hebt weinig nodig voor veel resultaat.

Voorbereiding – 12 uur (marineren)
Bereiding – 2 uur

Ingrediënten

  • 1 kilo kippendijen zonder vel
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • Braaiub No.2 (of een andere BBQ rub naar keuze)
  • Zonnebloemolie
  • 150 gram Raspberry Blues Hog

Benodigdheden

Voorbereiding

Begin de dag van tevoren met het marineren van de kip. Gebruik kippendijen zonder vel, en verwijder indien nodig overtollig vet of botjes. Leg ze in een schaal of zip-loc zak, besprenkel licht met zonnebloemolie en wrijf ze daarna royaal in met Braai rub No2. Even goed masseren en daarna minimaal 12 uur afgedekt in de koelkast laten rusten. Laat die rub z’n werk doen!

Bereiding

Haal de kip een half uur van tevoren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Steek ondertussen je BBQ aan en richt ‘m in voor directe hitte op ongeveer 150°C.

Maak de rode ui schoon en snijd in blokjes. Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn. Steek je BBQ aan en verhit ‘m direct tot ongeveer 150°C.

Grill de dijen direct boven het vuur tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn. Haal ze vervolgens van de BBQ en leg ze even apart.

Zet nu de Dutch Oven op het rooster en laat deze goed heet worden. Voeg wat zonnebloemolie toe en fruit hierin de ui en knoflook tot ze lekker zacht en glazig zijn.

Blus het geheel af met de tomatenblokjes. Leg daarna de gegrilde kippendijen bovenop de saus en giet de kippenbouillon eroverheen.

Laat het geheel ongeveer 1 uur stoven, zonder deksel. Controleer na een uur of de kip gaar is.

Is de kip gaar? Voeg dan de BBQ-saus toe en laat het geheel inkoken tot de helft, zodat het lekker stroperig wordt.

Haal de Dutch Oven van de BBQ en laat het gerecht afkoelen. Zodra het op kamertemperatuur is, trek je de kip met twee vorken uit elkaar tot perfect smeuïge pulled chicken.

Serveer & Geniet
Deze pulled chicken is perfect op een broodje met wat coleslaw, in een taco of op een gegrilde donut voor de échte daredevils.

💡 TIP: Laat de pulled chicken een dag staan voor nog meer smaak. En wist je dat je ‘m prima kunt invriezen? Ideaal voor je volgende sessie!

Winkelwagen

Scroll naar boven